Ruse Summer Free Tour се завръща за девета поредна година 17 април, 2024

Ruse Summer Free Tour се завръща за девета поредна година
Снимка: unsplash.com

Ден преди Великден, на 4 май, ще се състои деветото издание на безплатните пешеходни обиколки „Ruse Summer Free Tour“. Те са насочени както към българските и чуждестранни гости, така и към жителите на града, и ще ви преведат през най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе.

И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от май до септември включително. Те ще започват от 18 ч. пред Паметника на свободата, където професионалисти и ентусиасти от туристическия бранш в региона ще ви разказват историята и градските легенди за местата, покрай които ще минавате.

„Ruse Summer Free Tour“ е доброволческа инициатива на Сдружение „КултурТур Русе“. В нея участват група русенци, които по собствените си думи „отделят време и влагат усилия в тура, защото обичат Русе“. Съмишлениците вярват, че инициативата изразява типичния за града ни свободен дух, към който се надяват и русенци да се стремят.

„Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо различно от непосредствена печалба или материална придобивка. Идеята е Русе да се подпомогне да развие своя потенциал на туристическа дестинация и индиректно да се подобри икономическото състояние на жителите му“, казва от името на екипа организаторката на обиколките Десислава Михайлова.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация