Хиляди фенове стават жертви на измами с фалшиви билети 17 април, 2024

Хиляди фенове стават жертви на измами с фалшиви билети
Снимка: pxhere.com

Хиляди почитатели на Тейлър Суифт са пострадали от вълна с измами с билети за концерти преди турнето й във Великобритания по-късно тази година, съобщи британската банка Lloyds Bank. 

Най-малко 3000 жертви вероятно са били подмамени да си купят фалшиви билети от юли насам, като досега загубите са за над 1 млн. паунда (1,24 млн. Долара). Средната сума, загубена от всяка жертва, е 332 лири, въпреки че в някои случаи тя е повече от 1000 лири. Повече от 90 % от регистрираните случаи са започнали с фалшиви реклами или публикации във Facebook.

Лиз Зиглер, директор по предотвратяване на измами в Lloyds Bank съветва:

"Единственият начин да гарантирате, че плащате за истински билет, е да купувате директно от реномирани и оторизирани платформи. Дори и тогава винаги плащайте с дебитна или кредитна карта, за да сте максимално защитени".

Измамите с билети за концерти са се увеличили със 158% от миналото лято насам в сравнение със същия период година по-рано, добавя банката.

Американската певица Бионсе, британската група Coldplay и музикантът Хари Стайлс са изпълнителите, които най-често се използват за таргетиране.

Измамите обикновено включват фалшиви реклами, публикации или обяви в социалните медии, които предлагат билети с отстъпка или достъп до вече разпродадени събития на завишени цени. От жертвите се иска да платят предварително за билетите, но след като плащането бъде извършено, измамниците изчезват. Така купувачът остава без билети и без пари.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация