Затопляне в началото на седмицата, последвано от застудяване и валежи 14 април, 2024

Затопляне в началото на седмицата, последвано от застудяване и валежи
Снимка: unsplash.com

В началото на новата седмица се очаква затопляне, с температури над 30°C.

Вятърът ще се обърне от юг-югозапад и ще бъде до умерен. Ще преобладава разкъсана висока облачност, която във вторник ще се увеличава, вплътнява и снижава. Във вторник вечерта на отделни места в крайните западни райони е възможно да превали краткотрайно.

В сряда в източната половина от страната ще се задържи с югозападен вятър и високи температури.

Над западната част на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури с усилване на вятъра. Възможни са градушки. Към вечерта и през нощта срещу четвъртък, с обръщане на вятъра от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух.

В четвъртък и петък ще е ветровито и ще застудее.

Облачността ще е променлива, на места ще има и краткотрайни валежи. Отначало ще вали сняг над около 1100-1200 метра, но постепенно границата дъжд-сняг ще се понижава. Ще се понижат и нощните температури, а дневните ще бъдат под климатичните норми за тази част от април, максималните - до 20°, в петък на места и под 15°.

В събота вятърът ще отслабне, валежи ще има на малко места.

Минималните температури ще са близки до нулата, на отделни места по високите полета в Югозападна България и под нулата, преобладаващите максимални ще са между 12° и 17°.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация