Враца посреща Великден с богата програма и невероятна украса 09 април, 2024

Враца посреща Великден с богата програма и невероятна украса
Снимка: Фейсбук/Община Враца

С концерт на Детски танцов състав „Радост“ от Центъра за работа с деца и Представителен танцов състав „Хемус“ започнаха във Враца концертите от Великденската програма. 


Почти всеки ден до Великден на специално изградената сцена на централния площад „Христо Ботев“ ще има изяви. Част от тях ще са Международният детски фестивал на 18 април, Общинският пролетен празник на читалищата от общината на 20 април, общоградското отбелязване на Лазаровден и Цветница, Великденската работилница на 30 май и празнуването на самия Великден.

За поредна година Враца е празнично украсена. Освен големите великденски яйца, празничните арки и къщичките за местни производители, е добавена и нова украса - близо 11-метров паун, чиято опашка ще се превърне в цветен килим с хиляди цветя.

Снимка: Фейсбук/Община Враца

На 23 април Регионалната библиотека „Христо Ботев“ се включва в инициативата „Нощ в библиотеката“. Началото ще бъде дадено в Световния ден на книгата и авторското право в 18 часа. Предвидени са игрите „Строежко“ и  „Млад детектив“ и среща с  Мира Добрева. Телевизионната журналистка ще представи книгата си „Светулки зад решетките“. Финалът ще бъде с прожекцията на филма „Пулсът на танца“. Входът за всички събития е безплатен. С „Нощ в библиотеката“ традиционно завършва Маратонът на четенето във Враца. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация