Масажът - „Да върнеш себе си НА СЕБЕ СИ!“ 08 април, 2024

Масажът - „Да върнеш себе си НА СЕБЕ СИ!“

Масаж

Снимка:

Състоянието на лимфната ни система и как влияе на нашето настроение, имунна система, напълняване и още много фактори и ситуации, които сами предизвикваме в нашето ежедневие

Наричат я „говорещият с тела“ и е от онези хора, които са на тази земя с мисия. Как масажът те връща обратно към себе си, за да се радваш на живота разкрива  Милена Цветкова – масажист и терапевт от холистичен център LadyBoss.

Какво е лимфна система и защо е толкова важна за здравето ни?

Мит е, че на масаж се ходи само, когато те заболи. Закономерност е, да се прави масаж на 7-10 дни, за да се предотвратят болките. Раздвижвайки кръвта и лимфата по време на масаж ние стимулираме процеси на възстановяване и подсилване на имунната система.

Масажът подобрява състоянието при повечето хронични заболявания. Също така въздейства на нашето емоционално и психично здраве. Паник-атаки, тютюнопушене, безсъние, тревожност, стрес, болки в гърба и кръста, болки в мускулите и ставите, подобрява стойката, отслабването - всичко това отново може да бъде подобрено с правилно изпълнения масаж.

Колко време трае един масаж?

Колкото по-силов е масажът, толкова е по-кратък като време. Отново закономерност е поносимостта на клиента. Силен, дълбок, възстановителен масаж на цяло тяло може да бъде напълно достатъчен и за 45 мин.

Антицелулитен масаж на подбедрица, бедра, ханш, корем сe прави НЕ повече от 20-30 мин. И тук отново се следи реакцията и поносимостта на клиента.

Нормално ли е да има синини и защо боли толкова при антицелулитните масажи?

Болката идва от застоялата лимфа. Натрупаните токсини и образувалите се мастни клетки при раздвижването им по време на масаж причиняват болка, която с времето отшумява. Тук отново терапевтът е този, който трябва да определи силата и продължителността на масажа, за да може тялото да се адаптира към това, което му се случва. Синината, организмът възприема като допълнителен стрес и насочва целия си ресурс към неговото възстановяване, вместо да се фокусира върху изхвърлянето на преработените чрез масажа отпадни вещества.

При антицелулитни процедури, дори и при по-силов масаж синини НЯМА, когато масажът е изпълнен правилно от терапевта.

Болката - какво означава и какво показва при тези процедури?

Болката по време на масаж и в зависимост от мястото, говори за нашите чувства и емоции, нашите преживявания, ситуациите, в които сме изпаднали и най-вече как сме реагирали на тях. Цялата тази информация се складира в нашето тяло и при външен дразнител, външна намеса, ТО реагира, готово да ни предаде цялата тази информация, която съдържа в себе си.

Как с масаж можем да повлияем на отслабването?

Изхвърляйки всички натрупани отрови от тялото чрез лимфата и трансдермално през кожата при терапии с тази цел.

Защо не може да отслабнем?

Всяка промяна в начина ни на хранене и намаляване на дневния хранителен прием води до спад на телесното тегло. Начините за бързо и лесно сваляне на теглото са в повечето случаи с нетраен ефект и понякога са опасни за здравето на човек.

За добри резултати и трайно отслабване това, което е от основно значение, е да се намери причината за самото напълняване, а това в повечето случаи са подтиснати емоции и преживявания, включително и загуба на близък човек.

Зад всяко неистово желание за прием на сладко (шоколад, бисквити, бонбони и др.) се крие нещо много по-важно от самия въпрос „Дали ще напълнея?“.

Вендузи у дома?

С вендузите у дома трябва много да се внимава. При разширени вени и капиляри се избягва употребата на вендузи.

Ако все пак сме решили да ползваме, то протоколът е - не повече от 5 мин. на бедро, по 2-3 мин. на страна на ханша и корема, а също и на дупето. Първите 2-3 процедури трябва да са с минимално засмукване на самата вендуза, за да се избегнат синините. При синини се преустановява употребата, докато тялото не се възстанови. Върху синини НЕ се работи.

Как масажът подобрява семейните взаимоотношения?

Ние, жените, сме емоционалната част на населението. Същевременно с това сме и изключително дейни в своето ежедневие. Грижим се за децата, за мъжа, за дома, да изчистим, да напазаруваме, да сготвим. Мотивирани сме да градим бизнес, да израстваме в работата, да обърнем внимание на приятелка с проблем, на който ние веднага се отзоваваме.... И за всичко това загърбваме себе си и личните си нужди. Постоянно се опитваме да обгрижим всички, че дори и целия свят. Не се оплакваме ако сме изморени или нещо ни боли. Включваме се на автопилот и действаме. Бързаме за тренировка, бързаме за фризьор, бързаме за маникюр. Отиваме на масаж, но и там не се отпускаме, защото все бързаме. Когато се приберем вкъщи при своя партньор очакваме той САМ да разбере ние колко много неща сме свършили през целия ден, а той просто е отишъл на „едната работа“ и това ни изнервя. Очакваме съчувствие, подкрепа...

Но когато успеем да си дадем РЕСТАРТ, а масажът дава ТОЧНО това, ние раздвижвайки лимфната система и кръвообръщението, изхвърляме не само натрупаните токсини, но и сваляме голям емоционален товар. Успокояваме нервната система и сме в състояние на пълен релакс. Прибирайки се вкъщи, особено след ден, в който сме били на масаж, нищо от състоянието на който и да е било човек, не може да наруши нашето спокойствие. Дори несъзнателна провокация от друг човек и особено от нашия партньор, не би ни въздействало и по този начин ние в отговор изпращаме любов, топлина и нежност.

„ДА ВЪРНЕШ СЕБЕ СИ ... НА СЕБЕ СИ!“

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация