Раздадоха наградите за хумор и сатира "Златен кукерикон" 08 април, 2024

Раздадоха наградите за хумор и сатира
Снимка: Сатиричен театър

На церемония под мотото „Кой не знае“, в Сатиричния театър бяха раздадени националните награди за хумор и сатира - „Златен кукерикон“

Водещият Чашко Кадиев (Калин Сърменов), обяви, че това е шоуто, което посреща по ума и изпраща по таланта. Бендът на „Златен кукерикон“ изпълни на живо български хитове, сред които „Панаири“ на Лили Иванова, „Шу шу“ на Леа Иванова/Мариус Куркински, „Урок по танц“ на Стефан Воронов. 

За най-добър спектакъл бе обявен „Онзи, другият Ню Йорк“ – авторско представление на Ванина Кондова. 

„Монолози за вагината“ от Ева Енслър получи две награди „Златен кукерикон“. Спектакълът на театър „Бонини“ бе отличен в категорията „Женска роля“ –  за изпълнението на Светлана Бонин, както и за режисурата на Стоян Радев.

За мъжка роля призът отиде при Калин Врачански – за ролите на Бепо и Тито Мерели в постановката „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг в благоевградския театър „Н. Й. Вапцаров“. Режисьор е Асен Блатечки. 

Режисьорът Теди Москов бе отличен със „Златен кукерикон“ за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев. 

Режисьорът Борислав Чакринов (1961-2024) бе удостоен посмъртно с извънредна награда за значим принос в развитието на Сливенския драматичен театър, театър „София“, Сатиричния театър, Народния театър, за създаването на Малък градски театър „Зад канала“ и дългогодишното успешно ръководене на Бургаския драматичен театър. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация