Теодора и Хамид Имамски в любовен разговор в „Мори, кой ти купи“ 04 април, 2024

Теодора и Хамид Имамски в любовен разговор в „Мори, кой ти купи“
Снимка: Diapason Records

Теодора и Хамид Имамски представиха новия си музикален проект – „Мори, кой ти купи“. Песента е включена в последния албум на изпълнителя „Галене са не забаре“.

Идеята за дуета между звездите на Diapason Records се заражда преди една година, когато двамата обичани изпълнители се запознават на съвместно участие. Теодора държи в своя репертоар да представя изворни фолклорни произведения, а Хамид Имамски открива композицията. Музиката и текстът на песента са народни, а за аранжимента се доверяват на виртуозния музикант Недко Маджиров.

„Това е закачлива изворна песен от крайните Западни Родопи и Пирин. Клипът е сниман около Разлог и Банско. Песента представя любовен сюжет и разговор между двама влюбени. Композицията представя красотата и богатството на носията на българката и нейното значение в обществото. С прекрасното изпълнение на Теодора се получи уникално и съм сигурен, че ще бъде оценено от любителите на автентичния фолклор.", обяви Хамид Имамски.
 

От своя страна Теодора споделя:

„Този път излязох извън зоната си на комфорт – странджанските песни. Там е силата ми, но съм отворена да изпълнявам и мелодии от други краища на страната. Благодаря на Хамид за съвместната работа. Песента ми е любима и ще я пея с радост на участията си.“
 

Във видеото „Мори, кой ти купи“ двамата изпълнители на Diapason Records са облечени в прелестни носии и показват красотата и багрите на българската шевица. Режисьор на лентата е Ненчо Касъмов. 

Слушай Теодора и Хамид Имамски и в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация