Учениците в Благоевград ще спортуват безплатно през пролетната ваканция 01 април, 2024

Учениците в Благоевград ще спортуват безплатно през пролетната ваканция
Снимка: МОН

Oбщина Благоевград и спортните клубове организират безплатни занимания за учениците през пролетната ваканция.

Тренировките ще продължат до 7 април (неделя), като целта е учениците да прекарат ваканцията с полезни и здравословни занимания, като открият своя любим спорт.

Учениците от всички училища на територията на общината ще могат свободно да посещават различни видове спорт по предварително утвърден график. В програмата са включени занимания по: футбол, лека атлетика, плуване, хандбал, бейзбол, баскетбол, бокс, художествена гимнастика, тенис, шахмат, спортни танци, спортна стрелба, автомобилен спорт, карате, йога, тенис на маса, спортна гимнастика, ориентиране и лека атлетика, самбо, таекуон-до и естетическа гимнастика. 

От днес започва и кандидатстване по електронен път за детските ясли на територията на община Благоевград. Родители на деца, подлежащи на записване,  могат да подават заявления  до 5 април. На 12 април, след проверка на данните за достоверност, ще бъдат обявени и резултатите за класиралите се деца, а записването следва да бъде направено от 15 до 19 април. Към момента има незаети места в четири от общо шестте детски ясли в областния център.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация