WhatsApp работи върху функция за преобразуване на гласови съобщения в текст 21 март, 2024

WhatsApp работи върху функция за преобразуване на гласови съобщения в текст
Снимка: unsplash.com

WhatsApp работи върху нова функция, която ще позволи на потребителите да преобразуват гласови съобщения в текст в реално време. Тази функция ще бъде особено полезна за хора с увреден слух или тези, които предпочитат да четат текстови съобщения вместо да ги слушат.

Новата функция използва технология за разпознаване на реч, за да преобразува аудио данни в текст. След като функцията бъде активирана, тя автоматично ще транскрибира гласово съобщение в текстово поле под него. Потребителите могат също така да докоснат бутон за възпроизвеждане, за да прочетат отново транскрипцията.

Освен това WhatsApp планира да включи опция, която позволява на потребителите да изключват транскрипциите за конкретни разговори или дори напълно да деактивират функцията. Това гарантира, че потребителите имат пълен контрол върху поверителността си.

Тази нова функция все още е в процес на разработка и не е пусната официално. Въпреки това, тя беше забелязана от няколко потребители и технологични ентусиасти. Очаква се да бъде достъпен в предстояща актуализация на приложението.

Хороскоп Виж всички

Нотификация