Отбелязваме Часът на Земята с благотворителни кино прожекции и един час без осветление 23 март, 2024

Отбелязваме Часът на Земята с благотворителни кино прожекции и един час без осветление
Снимка: Facebook/WWFBulgaria

С Часа на Земята, който ще бъде отбелязан на 23 март, природозащитната организация WWF отново призовава за живот в хармония с природата. 

Фокусът на кампанията „Подари природа. За нашето бъдеще“ е върху неразривната връзка между хората и околната среда, която хилядолетия наред поддържа развитието на човешките цивилизации.

Тази година за първи път у нас Часът на Земята ще бъде отбелязан с две благотворителни кинопрожекции на анимацията „Кунг-фу панда 4“ в София. Приходите от прожекциите ще бъдат дарени на WWF в подкрепа на работата им по спасяване на още мечета-сираци и завръщането на добре познатите Никола, Анета и Мишо у дома.

Близо 20 години WWF работи в България за опазване местообитанията на дивите животни, които съхраняват и безценните ресурси на природата. Всеки може да стане част от каузата на WWF, като подари час на природата с различни дейности, щадящи околната среда – да изключи ненужните електроуреди и да загаси осветлението за един астрономически час между 20.30 и 21.30 часа.  

Милиони домакинства по света ще изключат символично осветлението си за един час, за да покажат своя ангажимент към планетата.  Знакови здания като Айфеловата кула, Операта в Сидни, Емпайър Стейт Билдинг и стотици други също ще изгасят светлините.

В София - редица светофари в центъра ще светят със зелени сърца през съботния ден. Емблематични софийски сгради ще притъмнят фасадите си между 20:30 ч. и 21:30 ч. Сред тях са Храм-паметника „Св. Александър Невски“, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Народният театър „Иван Вазов“, Археологическият музей, статуята „Св. София“, Националната и Градската художествени галерии, паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание“ и много други.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация