Кюстендил посреща пролетта с близо 10 хиляди теменужки 18 март, 2024

Кюстендил посреща пролетта с близо 10 хиляди теменужки
Снимка: Фейсбук/Община Кюстендил

Девойките-кандидатки за "Кюстендилска пролет" 2024 поставиха началото на пробуждането на природата за нов живот, като се включиха в инициативата по засаждане на цветна алея в сърцето на Кюстендил - на площад "Велбъжд".

Общо 3 500 теменужки бяха засадени в центъра на Кюстендил, с което беше поставено началото на празничната програма за първа пролет. Близо 6 000 теменужки ще бъдат засадени и на кръговото кръстовище на "Капията“, кръговото кръстовище при улица "Овощарска“, пред сградата на Общината, както и на "Женския мост“. Вече е разкрасена градинката при "Чифте баня“. Теменужките ще останат през цялата пролет, а след това ще бъдат заменени с други цветя, които ще са по-устойчиви на летните температури.

Община Кюстендил отложи всички планирани културни мероприятия и тържества, които трябваше да се проведат през уикенда, заради обявения национален траур.

Така изборът на девойка „Кюстендилска пролет“ ще се състои на 20 март от 19.00 ч.  Програмата по отбелязването на официалиня празник на града ще продължи в дните от 21 до 24 март по предварително обявения график.

Богата художествена програма, четири мащабни концерта на две различни, специално построени за празника сцени, участия на едни от най-популярните български групи и изпълнители и възобновяване на традицията за празнично шествие до лесопарк „Хисарлъка“ – така ще бъде отбелязано тазгодишното издание на „Кюстендилска пролет“.


За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация