ПФК Ботев Пловдив и „Бригада Тракия“ организират „Седмица на кръводарителя“ 12 март, 2024

ПФК Ботев Пловдив и „Бригада Тракия“ организират  „Седмица на кръводарителя“
Снимка: pxhere.com

До 13 март на стадион „Христо Ботев" в Пловдив от 9.00 до 13.00 часа, всеки желаещ ще може да дари кръв, с която ще бъдат подпомогнати Районния център за трансфузионна хематология и болниците в града под тепетата. 

Участвайки в кампанията, организирана от ПФК Ботев Пловдив и „Бригада Тракия“, ще подпомогнем мисията на пловдивските лекари да продължат да спасяват човешки животи. 

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да дари кръв. Безвъзмездното кръводаряване е израз на милосърдие, състрадание и човечност. Но то е и полезно, тъй като стимулира процеса на кръвотворене в организма и увеличава защитните му сили. Количественото възстановяване на кръвта е за едно денонощие. Качествено кръвта се  възстановява от организма за три – четири седмици, без да са необходими някакви допълнителни мерки и усилия от кръводарителя.  

А във връзка със Световната седмица за борба с глаукомата, „Диагностично-консултативен център II Пловдив“ организира кампания за безплатно измерване на очно налягане. Един от основните „виновници“ за възникването на глаукомата е повишеното вътреочно налягане, което, когато е много високо, уврежда необратимо очния нерв и човек губи зрението си. Прегледите ще се проведат на 12 и 13 март от 08.00 до 10.00 ч. , в кабинет № 56 – II -ри етаж, след предварително записване на тел. 032/605-816. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

 

Хороскоп Виж всички

Нотификация