„Вело-Силистра“ предлага електрически велосипеди под наем 07 март, 2024

„Вело-Силистра“ предлага електрически велосипеди под наем
Снимка: Община Силистра

Жителите и гостите на Силистра вече могат да наемат конвенционалните и електрически велосипеди, закупени по проект „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“.  

Желаещите трябва да получат специална карта от новото гише „Вело-Силистра“ в общинския информационен център. Изискват се лични данни и депозит в размер на 10 лева. При връщане на картата и отчетен в системата върнат велосипед, депозитът се връща. Всяка велостанция разполага електрическо информационно табло, което дава подробни видео инструкции за отключване и заключване на велосипедите.

Забранява се движението по непригодни за движение пътища, поляни, градини и др., както и напускането на границите на град Силистра. 

От Община Силистра призовават жителите да  бъдат отговорни и съвестни при  използването на велосипедите и да спазват правилата за движение по пътищата. 

Проектът „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра" започна през април 2018 година. Със средства по проекта беше ремонтиран 500-метров участък от централна улица в града. Закупени са 60 велосипеда, построен е соларен паркинг с две места за зареждане на електромобили,  отпечатан е пътеводител с туристически обекти в Силистра и румънския град Наводари. Изданието е на български и английски език и съдържа маршрути, карти и информация за културно-исторически обекти и места за настаняване и хранене в двете населени места. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация