Сдружение "Самаряни" с нова кампания против домашното насилие 06 март, 2024

Сдружение
Снимка: facebook/samaritans.bg

По случай 8 март сдружение “Самаряни” в Стара Загора започва дарителска кампания под надслов “Застани до нас и ДАРИ!... Любовта не бива да боли!” в подкрепа на жени, деца и мъже, срещнали домашното насилие в живота си и потърсили помощ в Консултативно-информационния център на сдружението.  

Инициативата разчита за пореден път на индивидуални и корпоративни дарители - хора, подкрепящи със сърцето си и своята щедрост каузи, които дават нов шанс, променят житейски съдби, даряват надежда за живот без насилие. Едноименната кауза е част от традиционната инициатива на фондация BCause: в помощ на благотворителността - “8 кампании за 8 март“ в подкрепа на 8 организации, които помагат на жени и деца, преживели домашно насилие.

Сдружение “Самаряни” предлага денонощна консултативна линия за пострадали от домашно насилие на телефон 042/64 11 11. 

Кризисният център "Самарянска къща", управляван от Сдружението, навърши 20 години през януари тази година. От 2004 година до сега - 847 жени и деца, пострадали от домашно насилие, са намерили в центъра  място за защита, подкрепа, утеха, осмисляне, възстановяване. Центърът е с капацитет 15 места и е комплекс от краткосрочни социални услуги. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация