Започват безплатни очни прегледи в УМБАЛ „Александровска“ 04 март, 2024

Започват безплатни очни прегледи в УМБАЛ „Александровска“
Снимка: pxhere.com

Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ организира безплатни очни прегледи по повод Световната седмица на превенция на глаукомата. Прегледите са насочени към пациенти над 45 години. 

Те ще се провеждат от 5 март в очните кабинети на ДКЦ ,,Александровска” с вход откъм бул. „Пенчо Славейков” в делничните дни от 14:00 до 17:00 часа. 

Изисква се предварително записване на тел 02/9230 295, всеки делничен ден от 13:00 до 15:00 ч. Направление по Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) каса не се изисква. При необходимост пациентите ще бъдат изследвани безплатно с очен скенер от най-ново поколение, който предоставя възможност за комплексна оценка на кръвоносните съдове в ретината и състоянието на нервните влакна.

От болница „Александровска“ допълват, че глаукомата е хронично, прогресиращо, дегенеративно заболяване, което настъпва безсимптомно и уврежда зрителния нерв и нервните клетки в ретината. 

Какви са симптомите и признаците при глаукома и какво лечение се прилага може да научите от "Доктор Здраве" по радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация