Пловдив посреща 3 март с над 400 нови знамена 01 март, 2024

 Пловдив посреща  3 март с над 400 нови знамена
Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив осигури повече от 400 нови знамена за Националния ни празник. Те са изработени от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

Броят на националните и пловдивските знамена е разпределен по равно. 

Знамената са монтирани по електрическите стълбове на шест от входно-изходните артерии – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“.

Нови флагове се веят също на „Коматевско шосе“, пред сградата на Общината,  до изложбената зала на Главната улица, на площад „Римски стадион“, моста на Панаира и други знакови места в града.

Обновени са и трибагрениците върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив. За първи път голям трикольор е монтиран до Овощарския институт. 

По традиция знамената в Пловдив се обновяват два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и на 6 септември, когато се честват Денят на Съединението и празникът на Пловдив. 

Бюрото за издаване на карти за градския транспорт се премести на ново място. На сайта на Община Пловдив може да се намери  актуалната към момента информация за всички гишета за издаване на абонаментни карти за пътуване с градския транспорт. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация