Стара Загора отбелязва Деня на розовата фланелка 28 Февруари, 2024

Стара Загора отбелязва Деня на розовата фланелка
Снимка: Сдружение "Самаряни"

За девета поредна година старозагорското сдружение „Самаряни“ ще отбележи Деня за борба с тормоза в училище, познат още и като Ден на розовата фланелка. 

За първи път кампанията ще предизвика младите хора в Стара Загора да заявят своята съпричастност по темата, като ще имат възможността да си сложат временна татуировка със слоган: „Добротата е сила”,„Добротата е на мода”, каквото е мотото на кампанията за тази година.  

В навечерието на националния празник - Трети март, ученици от 14 старозагорски училища ще вземат участие във викторината "1000 причини да се гордеем, че сме българи". 

Инициативата се организира за четвърта поредна година от Общината и ще се проведе на 29 февруари в Културен център "Стара Загора". Участие в междуучилищната надпревара ще вземат гимназисти от 8 до 12 клас, които мерят сили в знания за България. Състезанието обхваща теми като "Бележити старозагорци", "Изкуство и култура", "Забележителности", "Открития" и "Исторически събития".

През 2023 година победител във викторината "1000 причини да се гордеем, че сме българи" стана отборът с ученици на Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация