По-високи заплати и общежития за шофьорите в София 27 Февруари, 2024

По-високи заплати и общежития за шофьорите в София
Снимка: Столична община

Столичната община ще увеличи заплатите на работещите в градския транспорт с 15% от 1 март 2024 г., стана ясно след среща на кмета на София Васил Терзиев с директорите на транспортните дружества и представителите на синдикатите.

Двете страни са се разбрали да бъде изготвен тригодишен план за развитието на новопостъпилите служители и така да бъдат осигурени дългосрочна заетост и кариерно развитие.

Освен увеличението на заплатите, до края на годината ще бъде създадена и справедлива бонус система с обективни и проследими критерии за представянето на транспортните работници. 

В споразумението са разписани и мерки, които имат за цел да подобрят качеството на градския транспорт, да гарантират по-привлекателна услуга за гражданите, да подобрят работната среда на заетите служители, да подпомогнат осигуряването на нови транспортни средства и обезпечаването им с резервни части.

Като част от мерките, през годината ще бъдат осигурени работно облекло и лични предпазни средства за персонала, ще се ремонтират и санитарните помещения на крайните спирки. Освен това Общината се ангажира да изгради общежития за водачите в градския транспорт.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация