Над 600 първокласници във Враца ще получат българското знаме 27 Февруари, 2024

Над 600 първокласници във Враца ще получат българското знаме
Снимка: Фейсбук/Община Враца

В навечерието на Националния празник - 3 март, за поредна година над 600 първокласници във Враца ще получат българското знаме с послание.

От началото на инициативата до момента, броят на подарените трибагреници е близо 17 000.  

Враца отново ще има детски басейн, след като завърши цялостния му ремонт. В момента се правят необходимите проби, като след завършването им - обектът ще бъде официално открит. Според кмета на Враца Калин Каменов - подобен ремонт не е правен от десетилетия, а басейнът е работил последно през 2005 година. 

Снимка: Фейсбук/Община Враца

Спортното съоръжение е с внедрени мерки за енергийна ефективност - вътрешна изолация, хидроизолация на покрива, подменена дограма, нови настилки, ремонтирани санитарни помещения и съблекални. В рамките на строително-ремонтните дейности е осигурена достъпна среда и е изградена нова филтрираща система. Спортният обект е обновен със средства от бюджета на местната администрация. 

След пускането му в експлоатация децата на Враца ще се учат да плуват там, ще се провеждат и тренировките на по-малките възпитаници на спортните клубове, които ще се преместят тук след затварянето за ремонт на закрития плувен басейн. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация