Мини фестивал в Бургас връща младите в реалния живот 18 Февруари, 2024

Мини фестивал в Бургас връща младите в реалния живот
Снимка: Facebook/probudnik

Инициативата "Излез от екрана", която се бори с онлайн зависимостта сред младежите, ще включи Бургас в обиколката си в страната с еднодневен мини фестивал, посветен на каузата. 

Той ще се проведе на 18 февруари в Младежки културен център и в него ще се включат музикалните изпълнители Ния Петрова и Калоян Николов.

Освен музикални изпълнения събитието в  Бургас ще включва разнообразни активности, работилници и игри за младите посетители, съобщават организаторите от сдружение "ПроБудник"

Инициативата „Излез от екрана“ е продължение на кампанията “(Не) вярвай на очите си!”, която през 2022 г. обърна внимание на критичното мислене в онлайн среда, изграждането на медийна грамотност и разпознаването на дезинформацията и рисковете от онлайн тормоз. 

През 2023 и 2024 г. мисията на сдружението е да мотивира младежите към нов начин на мислене, който да ги извади от засмукващата онлайн среда и да разгърне пълния им потенциал с алтернативи от реалния живот.

От "ПроБудник" съветват младите хора: 

„Поздрави някой за рождения му ден или разкажи нещо за последното си пътуване в социалните мрежи и след това излез да караш колело. Изгледай новият епизод от сериала за награда след тренировка или пък се обади на съученика си в чужбина и планирайте следващата ви среща на живо. Всичко в умерени количества и съдържателна стойност е полезно, а балансът е единственият начин да имаме най-доброто от двата свята“.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация