Благоевград търси "Жена на годината" 13 Февруари, 2024

Благоевград търси
Снимка: Женско благотворително дружество “Македония”

Конкурсът „Жена на годината на Благоевград“ се възобновява след четиригодишно прекъсване.

Тази година ще се проведе 18-то издание на традиционния конкурс, организиран от Женско благотворително дружество „Македония“.  

От началото на конкурса през 2003 година,  до последното му издание през 2019 тодина, със званието „Жена на годината на Благоевград“ са удостоявани жени с различни професии и обществено значима дейност.

Сега номинации може да направи всеки жител на Благоевград, като следва да посочи името, професията и заслугите в полза на обществото на избраната от него жена. Преложения могат да се подават на електронна поща jenanablagoevgrad@gmail.com. Процедурата продължава до 12 март, а жури ще избере 10-те финалистки за годината.  Имената им ще бъдат обявени на 18 март.

Името на носителката на приза ще бъде обявено на церемония, която по традиция се провежда на големия християнски празник Благовещение – 25 март. 

Идеята на организаторите на конкурса за „Жена на годината на Благоевград” се базира върху максимата да бъдат посочени като пример за подражание и наградени по подобаващ начин жени от Благоевград, надарени с великото качество да творят добро; жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения и нерядко и средства, за да помагат на обществото ни да върви напред и да се усъвършенства в името на общото благо. 

Вяра, Надежда и Любов радват посетителите в зоопарка в Благоевград

Женско благотворително дружество “Македония” е основател на конкурса „Жена на годината на Благоевград” през 2003 година и „Мисия спасител” през 2006 година. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!  

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация