Ана-Мария пее „Я кажи ми, облаче ле бяло“ в десетки катедрали в чужбина 12 Февруари, 2024

Ана-Мария пее „Я кажи ми, облаче ле бяло“ в десетки катедрали в чужбина
Снимка: Фейсбук/Личен профил

Видеоклип към вечната българска песен „Я кажи ми, облаче ле бяло“ направи гласовитата фолклорна изпълнителка Ана-Мария

„Пяла съм акапелно тази разтърсваща песен в почти всички катедрали в чужбина. Звучала е в мое изпълнение в Амиенската и Руанските катедрали във Франция, в Алмудена в Мадрид, Сан Джовани ин Латерано в Рим, както и на още много святи места. Емоцията ми винаги е била изключително силна, тъй като дълбокият текст на тази песен отразява и моя живот – синът ми и семейството му от много години живеят в чужбина.“, разказва Ана-Мария. 

Самата песен певицата записва преди три месеца, когато е поканена да озвучи с нея дългометражен игрален филм, продукция на Нова Зенландия. Тогава получава и покана да представи песента на 21-вото издание на кампанията „Българската Коледа“.

Аранжиментът на „Я кажи ми, облаче ле бяло“ е на Симеон Сомлев, а виртуозното изпълнение на кавал и мей е на Злати Петров.

Видеоклипът на песента е по идея на Ана-Мария и е заснет в родното й Панчарево. Снимките са около къщата, в която е отсядал ирландският журналист и голям застъпник на българската кауза - Джеймс Баучер, когато е посещавал страната ни. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация