Специалисти ще извършват безплатни прегледи в „Националната кардиологична болница" 07 Февруари, 2024

Специалисти ще извършват безплатни прегледи в „Националната кардиологична болница
Снимка: pxhere.com

В Седмицата на вродените сърдечни малформации, от 7 до 14 февруари ще се извършват безплатни прегледи за пациенти над 18-годишна възраст с вродени сърдечни малформации (ВСМ) в „Националната кардиологична болница.

Прегледите ще бъдат осъществени от кардиолози, детски кардиолози и психолог. 

Желаещите да се запишат за безплатни прегледи трябва задължително да имат предварително уговорен час за консултация. Необходимо е пациентите да носят наличната си медицинска документация.  

Инициативата се организира от Клиниката по детска кардиология към МБАЛ „Национална кардиологична болница" със съдействието на Асоциация „Детско сърце".

Целта на Асоциация „Детско сърце" тази година, е да се създаде „паспорт" за сърдечната малформация на пациентите с ВСМ над 18-годишна възраст, което да е в помощ при посещение при кардиолог или друг специалист.

В България ежегодно се раждат 500-700 деца с вродени сърдечни малформации, но при навършване на пълнолетието им се затруднява проследяването на болестта. Единственият център, в който се извършват диагностиката и високотехнологичното лечение на деца с вродени сърдечни малформации, е Националната кардиологична болница. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация