Топло и ветровито време, валежи в началото на следващата седмица 05 Февруари, 2024

Топло и ветровито време, валежи в началото на следващата седмица
Снимка: unsplash.com

През периода преносът на въздушни маси ще е от запад и температурите ще бъдат по-високи от обичайните за февруари.

В сряда ще духа до умерен, в Дунавската равнина и източните райони и временно силен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е променлива. 

Ще е топло с минимални температури между 3° и 8°, по-ниски в котловините от Югозападна България, където ще е тихо; максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

През следващите два дни ще е предимно слънчево, в Дунавската равнина - ветровито. В останалата част от страната вятърът временно ще стихне и на места в котловините от Югозападна България и в западната част от Горнотракийската низина ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури слабо ще се понижат.

През почивните дни в Източна България и северно от планините ще се усили югозападният вятър. Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока, през втория ден ще се вплътнява и снижава, но само на отделни места по наветрените склонове на планините ще превали слабо. 

В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийскта низина ще е тихо, там има условия за мъгла или ниска слоеста облачност. Ще се задържи топло за периода с преобладаващи минимални температури между 3° и 8°, максимални - между 15° и 20°, по-ниски в районите с мъгла.

В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време. От югозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат югозападната половина от страната; на места в Рило-Родопската област има условия да са значителни. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще се усили. Дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация