Учениците в Област Варна преминават към онлайн обучение заради грипна епидемия 30 януари, 2024

Учениците в Област Варна преминават към онлайн обучение заради грипна епидемия
Снимка: БГНЕС

Учениците в Област Варна преминават към онлайн обучение заради грипна епидемия. Това става на основание заповед на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна за преустановяване на присъствения учебен процес до 2 февруари включително и на провеждането на извънкласни занимания до 5 февруари включително.

В следващия период – 3-5 февруари включително - децата са в междусрочна ваканция.

Съгласно заповедта на РЗИ-Варна, се удължават временните противоепидемични мерки в Община Варна до 5 февруари включително.

Директорите на детски градини и ясли са уведомени, че трябва да провеждат стриктен ежедневен филтър в детските заведения и да не допускат заболели деца, смесване на групи и провеждане на общи мероприятия. 

Необходимо е да се извършва често проветряване и засилена текуща дезинфекция на повърхностите, миниум два пъти на ден. Родителите няма да се допускат до вътрешните помещения в детските заведения.

Общинските лечебни заведения също са уведомени да приведат в изпълнение изготвените планове за грипни епидемии. Продължават да са забранени свижданията в болници и специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

Препоръчително е носенето на защитна маска за лице от всички, които се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и други.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация