Община Смолян организира транспорт за Световната купа по сноуборд 19 януари, 2024

Община Смолян организира транспорт за Световната купа по сноуборд
Снимка: pxhere.com

За първи път в историята си, Пампорово ще приеме домакинство на Световната купа по сноуборд.

Състезанието ще се проведе на 20 и 21 януари. Представители на десетки нации с традиции в зимните спортове, световни и олимпийски медалисти, ще премерят сили и умения на писта „Стената“. В състезанието ще участва и най-добрия български спортист в дисциплина - Радослав Янков.

Домакините се подготвят да посрещнат по най-добрия начин състезателите и гостите на най-мащабната проява в спорта в курорта и региона за 2024 година. 

С изключение на пистите „Стената“ и „Малката стена“, които са част от състезателното и тренировъчното трасе, останалата част от Ски зоната в Пампорово ще бъде достъпна за  любителите на снежните спортове. 

За всички туристи, скиори и зрители на Световната купа ще има организиран безплатен превоз на всеки 15 минути от централната част на курорта до стълбите на ски център „Студенец“ и „Малина“. 

Община Смолян също организира транспорт до Пампорово и обратно за желаещите да наблюдават първия кръг от Световната купа по сноуборд -паралелен слалом.

И полезно за шофьорите - от 6 ч. до 16 ч. в събота и неделя,  ще бъде спряно транзитното движение на автомобили по пътя Пампорово – Смолян.   Транзитния трафик по направлението Проглед - Пампорово - Смолян ще се пренасочва  през Соколовци. Товарните автомобили  ще се пренасочват през проходите „Рожен“ и „Превала“. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация