Времето у нас през следващите дни 05 януари, 2024

Времето у нас през следващите дни
Снимка: unsplash.com

В неделя облачността ще бъде предимно значителна. До сутринта повече като количество ще са валежите в Югозападна България, а през деня дъжд ще превали и на места в останалата част от страната. В Родопската област са възможни и гръмотевици. В Централна и Източна България ще продължи да духа умерен и временно силен южен вятър, който до вечерта ще отслабне. Температурите ще останат по-високи от обичайните за януари.

В началото на новата седмица, с ориентиране на вятъра в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува студен въздух. Температурите бързо и значително ще се понижат. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Със застудяването в Североизточна България сутринта в понеделник са възможни поледици, а по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета в Западна дъждът ще преминава в сняг.

Във вторник валежите ще са предимно от сняг, но ще са на по-малко места и ще са предимно слаби. Ще бъде студено, в много райони температурите ще са с малък или обратен дневен ход, дневните почти навсякъде вече ще са под нулата.

В сряда и четвъртък вероятността за валежи намалява още. Облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево, вятърът - север-северозападен, предимно слаб. Сутрините ще са студени, с минимални температури предимно между минус 10° и минус 5°. През деня ще започне затопляне, максималните температури в сряда ще са между минус 3° и 2°, в четвъртък - между 0° и 5°.

В петък вятърът от запад отново ще се усили. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи.

Хороскоп Виж всички

Нотификация