Изкуствен интелект съживява Елвис Пресли 04 януари, 2024

Изкуствен интелект съживява Елвис Пресли
Снимка: БГНЕС

Кралят на рока Елвис Пресли ще "оживее" в нов интерактивен спектакъл, използващ изкуствен интелект и холографска проекция.

Премиерата на Elvis Evolution ще се състои в Лондон през ноември, като са планирани представления и в Лас Вегас, Токио и Берлин. 

"Еволюцията на Елвис" ще проследи живота на незабравимия певец от раждането му, през личния му живот и пътя към славата. Гвоздеят в програмата е мини концерт, по време на който, Елвис отново ще излезе да изпее част от най-големите си хитове, но този път - като холограмен образ. 

Шоуто ще предложи и афтърпарти с бар и ресторант на тема "Елвис" на място в централен Лондон, с музика на живо, диджеи и представления.

Инициативата следва забележителния успех на Abba Voyage - шоу, в което аватари в реални размери на четиримата членове на шведската попгрупа АББА изпълняват песните си, както са се появили живите им двойници през 1979 г., в специално построена арена в Източен Лондон.

През последните години два филма на голям екран за Краля на рокендрола привлякоха ново внимание към него. През тази седмица в Обединеното кралство излезе филмът "Присила" на София Копола, в който със симпатия се разглежда бившата му съпруга, която живее в сянката му, след като го среща на 14 години, когато той е на 24.

През 2022 година излезе Elvis – биографичен музикален филм на режисьора Баз Лурман. Остин Бътлър влезе в ролята на Елвис Пресли.  

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация