Най-странните забрани за туристите в Европа 28 декември, 2023

Най-странните забрани за туристите в Европа
Снимка: pixabay.com

За втора поредна година бумът на туризма в Европа продължава с пълна сила след ковид ограниченията. Но този мощен наплив от туристи се превръща в проблем за местните власти. 

В най-популярните туристически градове като Венеция, властите се опитват да ограничат потока, като налагат ограничения върху броя на круизните кораби, влизащи в пристанищата, или повишават данъците за туристите.  

Euronews състави кратък списък със странни забрани, които изненадаха туристите през 2023 г.

Без хавлии по известните плажове на Сардиния. Властите изискват от летовниците да се пекат на постелки, които улавят по-малко пясък. 

36 000 евро глоба за силна музика по португалските плажове. На почиващите е забранено да носят преносими високоговорители, които възпроизвеждат мелодии с висока сила на звука и по този начин безпокоят местните жители и други туристи. Наредбата за плажовете също така забранява игрите с топка извън определените за това места, опъването на палатки извън къмпингите и паленето на огън.

В Севиля забраниха носенето на бельо на обществени места. Испанският град обяви тази година репресии срещу антиобществените прояви сред младите хора, приемайки закон за ограничаване на "непристойните действия", които се извършват на обществени места. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация