Плевен посреща Коледа с концерти, филмов маратон и 100-годишна шейна 14 декември, 2023

Плевен посреща Коледа с концерти, филмов маратон и 100-годишна шейна
Снимка: Фейсбук/Регионален исторически музей-Плевен

Концерти, изложба и филмов маратон ще зарадват плевенчани за Коледа. 

Концертът „Предколедно в бенда“ на Биг бенд Плевен с диригент Пламен Марков, в който ще се включат и ученици от Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" – Плевен е на 14 декември в зала „Катя Попова“.

На 16 декември е филмовият маратон „На кино“ с прожекция на анимационния „Малкият Никола – Какво чакаме, за да бъдем щастливи“. Лентата е увлекателен разказ за създаването на една от най-прочутите френски комиксови колекции на всички времена. Реалният живот на авторите се пресича със забавните приключения на Никола, със семейството и приятелите му. Прожекцията е в зала „Катя Попова”.

На 17 декември зрителите ще могат да гледат българския приключенски филм „Случаят Тесла“. Разказът е за авантюрите на вече 12-годишните Тони и Рая, които са станали приятели след предишните перипетии от „Случаят Кюри“. След много приключения, съревнования и първи любовни трепети, всички заедно разплитат мистерията на върколака, бродещ в гората.

Френският исторически „Цветовете на пожара“ ще бъде прожектиран на 18 декември. Филмът има номинации за френската национална награда Сезар`2023 за най-добър дизайн и костюми.

Две са събитията на 19 декември. В рамките на филмовия маратон в зала „Катя Попова” ще може да се види италианският „Супергерои“.  В Арт центъра в Градската градина, своята коледна изложба ще представи групата на плевенските художници и представителство на Съюза на българските художници – Плевен. 

Програмата за Коледа ще приключи на 20 декември с концерт „Коледно сияние“ на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Ив. Вълев” в Народно читалище „Съгласие 1869“. 

Посетителите на Регионалния исторически музей в града могат да се снимат с шейна на близо 100 години, украсена с гирлянди и играчки, а до нея е изправена фигура на Дядо Коледа. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация