Банско дава нов живот на коледните елхи след празниците 12 декември, 2023

Банско дава нов живот на коледните елхи след празниците
Снимка: Община Банско

За втора година Община Банско организира кампания "Коледна елха".

В зелените площи пред Общинската администрация е поставено живо коледно дърво, което ще бъде украсено от децата на града. Всяко дете може да добави своята ръчно изработена играчка от отпадъчни материали, а през пролетта дървото ще бъде засадено на подходящо за целта място.

За тези, които искат да украсят жива елха у дома, но не могат да се грижат за нея след празниците, Общината предлага да я съхранява и след това да я засади в обществено пространство. Събитието за засаждане на дърветата ще се проведе през март-април, като всеки участник ще има възможността да засади и осинови своето дърво. Така, чрез участието на гражданите, кампанията не само запазва коледната магия, но и подсилва връзката между хората и природата.

Събирането на отрязани коледни елхи също ще бъде част от инициативата, като те ще бъдат преобразувани в естествен тор и използвани за поддържане на общинските площи.  

От 3-ти до 25-ти януари 2024 г., Община Банско предлага пункт за събиране на живите и отрязани дървета в двора на общинския гараж на улица "Дунав" № 22.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация