Електроакупунктурната диагностика - Метод на Фол 11 декември, 2023

Електроакупунктурната диагностика - Метод на Фол

Здраве

Снимка:

Методът е основан на измерване на специфичното съпротивление на кожата в точки от класическата китайска акупунктура, посредством Фол апарат.

Жизнената енергия, в организма на всеки човек, тече по установени енергийни канали – меридиани. По тези меридиани са разположени биологично активни точки, които съответстват на работата на различните органи.

Фол апаратът е чувствителен волтметър. Пациентът държи пасивния електрод в едната си ръка, а акупунктурните точки се тестват чрез контакт с другия електрод. Всяка промяна в работата на даден орган, жлеза, система, наличие на външен патоген или други дразнители, моментално дава реакция в съответстващия му енергиен меридиан.

Чрез измервания в точки от меридианите, тестът на Фол може да определи с голяма точност състоянието на всеки човек:

  • чрез тази диагностика успешно се откриват патогени (паразити, вируси, бактерии и гъбички)
  • след което се намира най подходящата терапия за тяхното лечение.
  • определя се индивидуалната поносимост към храни и напитки, билкови препарати, витамини, течности, бижута и тяхното въздействие върху пациента.

Методът е напълно безопасен за бебета, деца и бременни.

Методът за електро акупунктурна диагностика и терапия, разработен от немския лекар Рейнхолд Фол се прилага с голям успех почти от половин век в над 50 страни по света.

В този подкаст на „Доктор здраве с Мария“ говорим за здравето, основано на силата на Природата. И още - как да се предпазим и преборим с патогенни микроорганизми? Гост - Мартин Рашков, физиотерапевт - акупунктурист и диагностик. Терапевт с над 15 години опит, с над 2000 разрешени клинични случая при заболявания на опорно-двигателния апарат и вътрешните органи.

Завършва Медицински университет София специалност ''рехабилитация'', ''Aкупунктура и мокситерапия - мастърклас'' в НСА, юмейхо терапия - 3-ти дан, Диагностика по метода на д-р Фол-мастърклас. Хомеопатия - мастърклас в хомеопатично общество.

Мартин Рашков е основател на възстановителен център „Самадхи“.

Хороскоп Виж всички

Нотификация