Видинската библиотека отваря Коледни работилници за деца и възрастни 04 декември, 2023

Видинската библиотека отваря Коледни работилници за деца и възрастни
Снимка: Община Видин

Започват традиционните коледни работилници във видинската регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. 

В рамките на две седмици - от 4 до 16 декември, желаещите ще могат да се включат в различни тематични работилници за деца, а тази година ще има и работилница за възрастни.

Ателиетата ще се провеждат в "Детски отдел" и включват изработване на коледни играчки от цветна хартия, на шапчици за елха от прежда, на коледни фигурки от солено тесто, на гирлянди, коледни картички, снежинки и снежни човеци. В отдел „Читални“ възрастните ще изработват свещници от природни материали. 

Всички участници в работилниците трябва да имат валидна читателска карта и да се запишат предварително.

Цветна заря постави началото на коледно-новогодишните празници във Видин.  Светлините на коледната елха на централния площад „Бдинци“ бяха запалени на 1 декември и беше открит Коледния базар.  

И тази година в празничната програма през декември са включени куклени представления, нова коледна инсталация „Бяла приказка“, традиционните концерти на училища, състави и културни институти, изложби, литературен салон, Фолклорен събор „Бъдник“, коледарско шествие.  По традиция община Видин организира посрещането на Новата 2024 година на площад „Бдинци“ с празнично веселие.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация