Благотворително събитие по случай Международния ден на хората с увреждания 03 декември, 2023

Благотворително събитие по случай Международния ден на хората с увреждания

Международен ден на хората с увреждания

Снимка: pixabay

Столичната община организира благотворително събитие под надслов „Всички заедно“ по случай Международния ден на хората с увреждания – 3-ти декември, под патронажа на Надежда Бачева – заместник-кмет в Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“.

„Искаме да насочим вниманието хората върху различните социално уязвими групи, да подкрепим таланта на хората с увреждания, за да се чувстват специални и равнопоставени сред обществото“, сподели Бачева.

На събитието ще участват представители на социални заведения, национално представителни организации на и за хората с увреждания, неправителствени организации и доставчици на социални услуги на територията на Столичната община. Те ще представят част от своята дейност пред софиянци и гостите на столицата. Изложба на картини, ръчно изработени предмети и аксесоари, демонстрация на сухо плъстене, рисуване със затворени очи, арт-работилница, забавна програма, Zumba и много приятни емоции ще заредят всички.

Специални гости ще бъдат артисти от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“, които заедно с изпълнители с увреден слух, ще представят творчеството на глухите хора с жест и мимика.

Софийското „Ларго“ ще се превърне в мини град за обмяна и предаване на знания и опит за социално подпомагане на деца, младежи и възрастни, както и за споделяне на предложения и идеи за повишаване качеството на живот на хората с увреждания.

Събитието ще се състои под купола на Софийското Ларго, пл. „Независимост“, от 11:00 часа.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация