"Болница за плюшени мечета" в няколко града днес и утре 02 декември, 2023

болница за плюшени мечета

Снимка: facebook.com/AssociationOfMedicalStudentsInBulgariaVarna

Болницата за плюшени мечета ще работи днес и утре. Това съобщават от Асоциацията на студентите медици в България, които за 12-та година организират инициативата съвместно със студенти от медицинските университети в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Стара Загора. 

“Болница за плюшени мечета” е проект, насочен към деца на възраст 3-9 години. Целта е чрез игри и забавления децата да разберат, че посещенията при лекаря не са страшни, както и че болестта е нормална част от живота и не трябва да се страхуват да я преодолеят и да споделят. Кампанията помага и на студентите да се запознаят отблизо с детските страхове и вълнения и да се опитат да изградят връзката лекар – дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.

В деня на „прегледите“ всяко дете носи своя плюшена играчка, която ще бъде “пациент”. Влизайки в ролята на родител, детето ще сподели оплакванията на своето "дете" и ще получи препоръки за здравето му, дадени от студентите. Бъдещите лекари ще покажат на децата основни манипулации, които се извършват при рутинен преглед.

В София „болницата“ ще отвори врати днес и утре от 10:00 до 16:00 ч. в „София ринг мол“, в Плевен мястото е „Панорама мол Плевен“. В двата почивни дни „болницата“ ще работи и в Пловдив – в търговски център „Плаза“, в Стара Загора е в търговски център „Галерия" и в Бургас също в мол „Галерия“. Болницата за плюшени мечета ще работи във Варна в неделя от 11:00 до 18:00 ч. в търговски център "Делта Планет".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация