„Всичко е любов“ - 44 години след премиерата, на големия екран 29 ноември, 2023

„Всичко е любов“ - 44 години след премиерата, на големия екран
Снимка: Филмаутор

На 1 декември, петък, от 18:00 часа във филмотечно кино “Одеон” ще бъде представен филмът „Всичко е любов“ по сценарий на Боян Папазов и режисура на Борислав Шаралиев. Прожекцията е с вход свободен и е част от фестивала за българско класическо кино „30 вечери с 30 класики“.

След всяка прожекция зрителите имат възможност да се срещнат с авторите, актьорите или творческия екип на филма, както и да се включат в дискусия с тях. Гост този петък ще бъде актрисата Янина Кашева, която изпълнява главната женска роля във „Всичко е любов“.

„Всичко е любов“ разказва историята на Радо, едно „трудно“ момче от тези, които другите назидателно сочат с пръст. Прекарал е повече от половината си живот в трудово възпитателни училища. Възпитавали са го, поучавали... Безуспешно. Накрая го изпращат в училището със строг режим в Падево. Когато му стане тежко, Радо бяга...

При едно такова бягство, той отива в София. Неговите близки не желаят да го разберат и да му помогнат, за тях той е пропаднал човек. Отива да спи в едно помещение на стадиона. Една вечер, приятелят му Джипси го завежда на купон, на който Радо се запознава с Албена — хубаво момиче, от добро семейство.

Двамата се влюбват един в друг и Албена е първият човек, който проявява искрено доверие към него. Това чувство преобразява Радо. Той е готов да излежи оставащите месеци в ТВУ-то и да започне да живее като другите.

Но това не е толкова лесно. Веднъж приели го като престъпник, хората около него, в това число и част от възпитателите, не могат да повярват в промяната, която става с него. Родителите на Албена разбират за тяхната връзка и по всякакви начини се противопоставят.

Когато майката разбира, че Албена е бременна, решава на всяка цена дъщеря й да направи аборт и да сложи край на тази любов. Радо усеща, че става нещо страшно и отново бяга от училището. Преодолява колосални трудности в суровата зима, извървява километри пеша, за да се добере до столицата, но за съжаление вече е твърде късно. Близък на семейството лекар извършва криминален аборт, без Албена да разбере.

Тя е психически и физически съсипана и не й остава нищо друго освен да се подчини на желанието на майка си, която междувременно се обажда в милицията да приберат беглеца, останал зъзнещ и треперещ от треска пред вратата...

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация