Драгана Миркович и Лепа Брена пяха в дует за първи път 26 ноември, 2023

Драгана Миркович и Лепа Брена пяха в дует за първи път
Снимка: Димитър Калиновски

Грандиозно шоу направиха кралиците на сръбската музика Драгана Миркович и Лепа Брена за публиката в препълнената зала "Арена София". Концертът, организиран от Фреш Мюзик е събитието, с което най-обичаното радио в България - радио Веселина отбеляза 31 -ия си рожден ден.

Първа на сцената се качи Драгана Миркович, която даде старт на незабравимата вечер под бурните аплодисменти на почитателите на сръбската музика с песента си “Umirem majko”. Последваха още големи и обичани хитове -  "Sve Bih Dala Da Si Tu", "Placi Zemljo", "Milo Moje", "Oprosti Za Sve" и др. Певицата предизвика истински фурор, слизайки да пее сред публиката, а на финала на своето почти двучасово представяне, Драгана Миркович получи и специална награда от радио Веселина  - “Placi Zemljo” е най-излъчвана песен в ефира на радиостанцията за 2022/2023 г.
 

Снимка: Димитър Калиновски

Водещи на концерта бяха едни от любимите гласове на радио Веселина – Светлана Кабаиванова и Методи Вълчев. На сцената, за да отбележат празника на радиото се качиха и Вера Черкезова, Милен Ангелов, Мария Колева, Денислав Нанков и Лили Спиридонова, които споделиха какво е за тях радио Веселина и защо медията е толкова обичана и успешна вече 31 години.

Снимка: Радио Веселина

Над 12 000 зрители в зала „Арена София“ тръпнеха в очакване да видят и чуят на живо и Лепа Брена. Излизането й на сцената беше подгрято от невероятните музиканти от нейния бенд и визуални ефекти. Лепа Брена се появи в шармантен тоалет, като истинска царица и запя “Bolis I Ne Prolazis”. Публиката пееше заедно с любимата си певица часове наред и нейните хитове: “Ti Si Moj Greh”, “Luda Za Tobom”, “Jugoslovenka”, “Beli Biser”, “Seki” и др

Най-голямата изненада на вечерта, която се превърна и в един от най-емоционалните моменти на концерта беше дуетът между Лепа Брена и Драгана Миркович. Пред погледите на хилядите зрители в залата, двете легенди на сръбската музика пяха за първи път в дует в България. Песента „Ja Nemam Drugi Dom“ разчуства Брена още в началото и тя не може да скрие сълзите си. Последва приятелска прегръдка между нея и Драгана, а публиката буквално се взриви. От наши източници знаем, че Драгана Миркович е тази, която е поканила Лепа да поднесат тази голяма изненада за публиката.

Този дует намери и широк отзвук в сръбските медии, които се надпреварват да публикуват новини и видеоклипове от съвместното изпълнение на двете големи музикални звезди на Сърбия. 

LEPA BRENA I DRAGANA MIRKOVIĆ RONE SUZE NA BINI Pevačice napravile haos u Bugarskoj, publika u transu

Brena i Dragana Mirković u suzama: Pevačice se rasplakale na bini, pa pale jedna drugoj u zagrljaj

O EMOTIVNOM PRIZORU sa koncerta bruje svi - Lepa Brena ronila suze, pa pala Dragani Mirković u zagrljaj

За финал и специално за феновете в София, Лепа Брена изпя “Ljubav Nova”песен, за която получи и специалната награда на радио Веселина – „Най-излъчвана песен по радио Веселина за 2022/2023 г“. 

Снимка: Димитър Калиновски

Концертът на 25 ноември се превърна в едно от най-посещаваните музикални събития за този година. Билетите за него бяха разпродадени за по-малко от месец, още през април. Препълнената зала събра почитатели на сръбската музика и радио Веселина от всички краища на България, които станаха свидетели на един истински спектакъл, който продължи 4 часа. Една вечер с много любими хитове, много емоции, любимите водещи от радио Веселина, които празнуваха 31 години в ефир, заедно с любимите сръбски певици на българската публика Драгана Миркович и Лепа Брена. Една вечер, която ще се помни завинаги и за която ще се говори дълго!

Хороскоп Виж всички

Нотификация