АПИ: Шофьорите да тръгват с готови за зимни условия автомобили 17 ноември, 2023

АПИ: Шофьорите да тръгват с готови за зимни условия автомобили
Снимка: unsplash.com

За утре е определен жълт предупредителен код за опасно време в Южна България и оранжев предупредителен код за Северна и Югоизточна България. 

През нощта срещу събота във високите планински части в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Прогнозите са за значителни количества дъжд и силен вятър. 

Очаква се понижение на температурите. Ще има условия за виелици и заледявания. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. 

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника. 
Областните пътни управления са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. 

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация