В неделя започва поетапното пускане на парното в София 04 ноември, 2023

В неделя започва поетапното пускане на парното в София

парно

Снимка: БГНЕС

От утре, 5-и ноември, започва поетапно пускане на парното в София. Първо ще бъде подадена топлинна енергия към детски градини и училища, а след това и към административните и жилищни сгради.

От "Топлофикация София" напомнят, че вентилите на радиаторите трябва да са напълно отворени, за да не се налага допълнително обезвъздушаване.

От 6-и ноември започва поетапното пускане на парното и в Перник, съобщиха по-рано през седмицата от „Топлофикация Перник”. Дотогава трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и абонатните станции да бъдат напълнени. На централно отопление в Перник са над 20 000 абонати.

"EVN Tоплофикация", която обслужва Пловдив, информираха, че клиентите имат възможност да поискат по-ранно включване на абонатната станция в тяхната сграда, тъй като нормативните условия за цялостно пускане на отоплението в града към момента не са налични. За целта е достатъчно представянето на протокол от общо събрание на сграда етажна собственост, в който 2/3 от собствениците писмено са изразили съгласието си за това. Протоколът се предоставя по един от следните начини – в EVN Офис в Пловдив, координатори по райони или при съответната фирма за дялово разпределение (ФДР).

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация