Допълнителни автобуси и безплатен транспорт за Архангелова задушница 04 ноември, 2023

Допълнителни автобуси и безплатен транспорт за Архангелова задушница

автобуси

Снимка: facebook.com/PlovdivMunicipality

Реорганизация на движението на автомобили в района на гробищния парк в Бургас е въведена днес заради отбелязването на Архангелова задушница и очакваното засилено движение на автомобили и пешеходци в района на парка, съобщиха от областната дирекция на МВР-Бургас. 

Движението за автомобили е еднопосочно, като в гробищния парк се влиза през входа, който е до кръговото движение на изхода на града в посока Слънчев бряг, а се излиза през ул. "Транспортна". 

Пътният трафик по ул. "Транспортна" се отклонява към бул. "Димитър Димов". Пропускат се само товарни автомобили и автобуси от градския и междуселищен транспорт.

Полицейските служители ще са в близост до пешеходните пътеки, като при необходимост временно ще спират движението за преминаване на пешеходците.

Повече градски автобуси ще се движат до траурните паркове в Пловдив днес за Архангелова задушница, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“.

За да се осигури нормалното транспортно обслужване на гражданите, автобусите по линии  №7, 11, 27, 36, 37, 66 и 93 ще се движат с делнично разписание. Линия №27 ще изпълнява празничния си маршрут до Рогошките гробища, а в интервала от 07:00 до 18:00 часа №25 също ще минава оттам.

Във Велико Търново от 11:00 часа в Централния гробищен парк се организира поклонение за Архангелова /Войнишка/ задушница. Ще има военен ритуал с почетен караул от Национален военен университет "Васил Левски“. В същия час на паметник "Майка България“, Паметна плоча на загиналите великотърновци във войните и на Арка на генералите в същият час ще бъдат положени цветя на признателност.

Община Велико Търново, заедно с местна фирма, осигурява безплатни автобуси по две линии:

- от 10:00 часа от кв. "Чолаковци“- кв. "Бузлуджа“- Зона "В“- Гробищен парк

- от 10:00 часа пл. "Цар Асен I“- ул. "Стефан Стамболов“- ул. Независимост“- ул. "Васил Левски“- бул. "България“- ул. "Беляковско шосе“ – Гробищен парк.

Безплатен транспорт за Архангелова задушница осигурява Община Перник до централния гробищен парк и до гробищния парк в кв. „Мошино”, съобщиха от общинския пресцентър. Автобусите ще се движат през половин час за централния гробищен парк и през един час за гробищния парк в кв. „Мошино”.

За Централния гробищен парк те ще тръгват от спирката при Централна ремонтна база, а за гробищния парк в кв. „Мошино” – от спирката при бл. 91 на ул. „Рашо Димитров”. Първият курс и по двата маршрута ще бъде в 8.00 ч. а последният – в 14.00 ч. 

В обратна посока първият курс е в 8.30 ч., а последният – в 14.30 ч. Автобусите, които ще превозват перничани безплатно, ще бъдат обозначени. Във всички останали линии, които ще се движат до и от гробищните паркове, пътниците ще трябва да закупят билет.

Община Ловеч и транспортна фирма осигуряват безплатен транспорт до гробищен парк „Скобелево“ и обратно днес във връзка с Архангелова задушница, съобщават от общинската администрация.

В 8:00 часа от автогарата в Ловеч ще отпътуват при напълване три автобуса по следния маршрут: автогара - спирка на ул. „Цачо Шишков“ - спирка ОББ - спирка „501 стоки“ - спирка Салито - кв. „Продимчец“ - Скобелево и обратно.

Безплатен транспорт осигуряват и в Луковит. Автобусът ще тръгне в 10:00 часа по следния маршрут: квартал „Чукара“ – квартал „Елешник“ – Пощата – „Халите”  – „Чайка” - гробищен парк. Потеглянето обратно е в 11:30 часа.

Хороскоп Виж всички

Нотификация