Ямбол обяви началото на кампанията „Подай ръка – спаси живот“ 03 ноември, 2023

Ямбол обяви началото на кампанията „Подай ръка – спаси живот“
Снимка: Община Ямбол

За 16-ти път в община Ямбол ще се проведе благотворителната кампания от деца за деца „Подай ръка – спаси живот“.

Инициативата набира средства чрез отпечатване и продажба на коледни картички, изработени по детски рисунки. Средствата отиват за тежкоболни деца и младежи, нуждаещи се от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

В основата на кампанията е конкурсът за детска рисунка на тема „Коледа“. 

Крайният срок за представяне на творбите е 13 ноември. Могат да участват деца от 5-годишна възраст до осми клас, разделени в три възрастови групи. Десет детски творби ще бъдат отпечатани на поздравителни картички, които ще се продават с благотворителна цел.

Една от отличените рисунки ще украсява рекламните материали на емблематичния за града фестивал „Ямболски коледарски буенек“, известен с единствените танцуващи коледари у нас. 

Класираните на първо място рисунки в трите възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички от името на кмета Валентин Ревански.

Благотворителната инициатива се провежда в Ямбол от 15 години насам. Ежегодно в конкурса за рисуване на коледни картички се включват между 700 и 800 деца от Ямбол. Над 250 хиляди лева са събраните до момента средства за лечение на деца и младежи от „Подай ръка – спаси живот“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация