Благоевград е домакин на Балканския театрален фестивал 02 ноември, 2023

Благоевград е домакин на Балканския театрален фестивал
Снимка: facebook/dt.blagoevgrad

От 2 до 6 ноември Благоевград е домакин на Балканския театрален фестивал. Организатор е Драматичният театър "Никола Вапцаров", със съдействието на Община Благоевград и Министерството на културата.

От Благоевградския театър обявиха, че днес за тях е истински празник :

„Заповядайте да се потопим заедно в магията на високото театрално изкуство!“ 

Тазгодишното второ издание ще бъде официално открито със спектакъла "Кентърбърийски разкази" от Джефри Чосър. В представлението участват студенти от четвърти курс в специалността "Актьорство за драматичен театър" към НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. д-р Пенко Господинов.

На 3 ноември гостува спектакълът с най-много номинации (в 5 категории) за тазгодишните награди "Икар" – "Солунските съзаклятници" от Георги Данаилов, в постановка на Стайко Мурджев. 

Международното участие тази година е на Театъра в  Нови Сад (Сърбия). На 4 ноември актьорите ще представят постановка по романа "Ана Каренина" от Лев Толстой, с режисьор Деян Пройковски.

Малък градски театър "Зад канала" представя на 5 ноември спектакъла "Завръщане у дома" от Харолд Пинтър, в постановка на Явор Гърдев.  

На 6 ноември Балканският театрален фестивал ще бъде закрит със спектакъла "Антигона" на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен. Постановката по пиесата на Жан Ануи, вдъхновена от прочутата трагедия на Софокъл, е дело на режисьора Александър Морфов.  

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация