Дунав Ултра е в Топ 50 на Lonely Planet за 2024 г. 31 октомври, 2023

Дунав Ултра е в Топ 50 на Lonely Planet за 2024 г.
Снимка: dunavultra.com

Българският веломаршрут Дунав Ултра влезе в годишната класация на Топ 50 препоръчани дестинации в цял свят за 2024 г., на "Библията" в пътешествията - гиганта Lonely Planet.

В обширен материал на Кристофер Коли за изданието са представени множество логистични препоръки и възможности за пътешествие с велосипед по маршрута. Специално е обърнато внимание на едноименното мобилно приложение Dunav Ultra и ежегодното събитие в неговата подкрепа - масово изминаване на Дунав Ултра на велосипед.

За връзката на Дунав Ултра с дестинацията "Дунавски Лимес" са спомогнали включването на емблематични тематични обекти в т.нар. "100 Дунав Ултра забележителности" - вкл. крепостта Баба Вида, Улпия Ескус - с. Гиген, легионен лагер Нове - гр. Свищов, Сексагинта Приста - гр. Русе, Дуросторум - гр. Силистра и Белоградчишката крепост.

Дунав Ултра е единственият препоръчан от Lonely Planet туристически маршрут на територията на Източни Балкани, което прави постижението уникален по рода си пробив в сферата на туризма за България, предоставяйки възможност за развитие на региона по поречието на река Дунав и Добруджа в страната.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация