Добрият пример от Търговище – почистена детска площадка и обновено спортно игрище 23 октомври, 2023

Добрият пример от Търговище – почистена детска площадка и обновено  спортно игрище
Снимка: Facebook/Община Търговище

Четирима тийнейджъри от Търговище отделиха от времето си през почивните дни и почистиха детска площадка в  централната част на града

Инициативата е на Мартин Павлов, доброволец към Българския младежки Червен кръст в Търговище, съобщава БТА. С другите младежи: Радостин Янев, Боряна Игнатова от Търговище и Ивайла Попова от Шумен, учат в различни училища, но ги събират интересите. Те са решили да  разчистят площадката, за да могат малките деца да играят на по-чисто място.  С метли, лопати, ръкавици и чували за смет, само за няколко часа младежите преобразиха детската площадка. Мотивира ги и фактът, че преди дни площадката, след публикация на родител в социалните мрежи, е частично обновена. Служители на общинско предприятие са ремонтирали и подменили счупените дъски на пейките и по оградата.   

Общинското предприятие „Флора“ обнови и спортното игрище в квартал „Запад“ 1. Теренът от близо 2 дка е цялостно асфалтиран. Монтирана е нова ограда. Разчертани са игрища за волейбол и тенис на корт. Запазена е съществуващата тренировъчна стена. Монтирани са и две тенис маси. Поставени са пейки с перголи. 

Снимка: Община Търговище

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация