Фолклорен фестивал „Приятели чрез танца“ в Сливен 20 октомври, 2023

Фолклорен фестивал „Приятели чрез танца“ в Сливен

танци

Снимка: БГНЕС

Фолклорен фестивал „Приятели чрез танца“ за любителски клубове, младежки и детски танцови ансамбли ще събере близо 400 любители на българския танцов фолклор на 21-и октомври в Сливен.

Право на участие имат всички клубове от страната, изучаващи български народни хора, младежки и детски танцови ансамбли. Те ще изпълняват две хора с времетраене до 6 мин. Фолклорните ансамбли ще изпълняват два танца или блок програма до 10 мин. Организаторите дават възможност за участие във фестивален концерт. В него клубовете могат да участват с любимо хоро или обработка на хоро, а танцовите ансамбли с един танц.

Ще бъде връчена специална награда „Здравко Даскалов“ на хореограф с принос за издигане престижа на фолклорното танцово изкуство. Специални награди ще има за най-малък, най-възрастен участник, за най-атрактивна група, най-многобройна група и награди на спонсорите и организаторите на фестивала.

Фестивалът е под патронажа на кмета на Община Сливен и председателя на Съюза на народните читалища. Той е традиционен за празника на град Сливен – Димитровден.

Хороскоп Виж всички

Нотификация