Есенна къщичка и безплатен транспорт за жителите и гостите на Благоевград 12 октомври, 2023

Есенна къщичка и безплатен транспорт за жителите и гостите на Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Есенна къщичка отвори врати в Градската градина в Благоевград. Освен да създава съответстваща с времето атмосфера в нея любопитните посетители ще могат да поседнат и да създадат зареждащи фотоси, както и да се насладят на момента. Къщичката изобилства от плодове и символите на есента.

Това е продължение на идеята на Община Благоевград всеки сезон да създава на жители и гости на града подходящо настроение с впечатляващите декорации. 

Годишните времена в парка вече преживяха две превъплъщения с коледна и великденска аранжировка, а през лятото там беше и изнесената градска читалня на регионалната библиотека.

Община Благоевград организира безплатен транспорт с новите електробуси до ски писта „Картала“. Екотранспортът ще бъде на разположение на жители и гости на Благоевград тази събота (14 октомври), като началната точка на тръгване е от паркинга на новоизградения покрит пазар в 12.00 часа.

Целта е всеки, който желае да може да се запознае отблизо с ползите от съвременните превозни средства с нулеви въглеродни емисии и същевременно да съчетае с разходки или пикник в местността Бодрост. Връщането към Благоевград ще бъде в 15.00 часа в събота (14 октомври) от паркинга на ски писта „Картала“.

Снимка: Община Благоевград

Новите електробуси, които са с изключително модерна визия и предлагат всички удобства, бяха закупени от Общината по проект „Интегриран градски транспорт на град Благоевград”.

Линия №12 от градския транспорт, която ще бъде обслужвана от шестте електромобила, започва да функционира от 16 октомври. Тя обхваща кв. „Грамада“, автогарата и гарата, бул. „Джеймс Баучер“ и „Плажа“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация