Нов живот за вечния български хит „Заклинание“ 09 октомври, 2023

Нов живот за вечния български хит „Заклинание“
Снимка: Orpheus Music

Послучай 80 години от рождението на Петър Чернев – известен български поп певец и композитор, излезе нов вариант на песента „Заклинание“, спечелила трета награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1975 г. Тази песен е една от емблематичните песни на Петър Чернев, поради която феновете му дават името „Пешо Мъката“.

„Заклинание“ на Петър Чернев е вечен хит в българската музика, но този път се завръща в изцяло нов аранжимент - акустичен шрайх, пиано и кахон.

Изпълнението на песента е пълно с емоция и душевност, сливащи се в хармонията на гласовете на самия Петър Чернев и неговата талантлива дъщеря Яна Чернева. Баща и дъщеря, пресъздават „Заклинание“ с нова чувственост и нежност, които се допълват чудесно и пренасят слушателите в свят на емоции и мечти.

Този нов аранжимент на „Заклинание“ е дело на Алекс Нушев / D&GH и придава на песента свежест и актуалност, като запазва нейната сърцераздирателна същност. Изпълнението показва силата на музиката да обединява поколенията и културните ценности.

„Заклинание“ е по текст на Миряна Башева, музиката е на Петър Чернев. Режисьор и оператор на  видеоклипа е Николай Скерлев.

Хороскоп Виж всички

Нотификация