Стара Загора е домакин на фестивала „Здравей, Здраве“ 07 октомври, 2023

Стара Загора е домакин на фестивала „Здравей, Здраве“

Здравей, Здраве

Снимка: Facebook

Стара Загора ще бъде домакин на шестото издание на фестивала „Здравей, Здраве“, популяризиращ здравословния начин на живот. Той ще се проведе този уикенд на Антична улица „Августа Траяна“.

Около 200 ще са лекторите, изложителите и участниците във форума. За първи път фестивалът ще предложи и прожекция на филми. Първият ще бъде "Сезоните на душата". Той ще може да бъде гледан в събота в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Лентата е посветена на живота и делото на Веселин Орешков. Другият филм, който може да се види, ще бъде излъчен в неделния ден, отново в библиотеката. Това е филмът за Даманхур на журналиста Георги Тошев.

Сред лекторите ще са д-р Емилова, Георги Славов, Владимир Игнатов, Климент Петков.

Ще бъдат изложени билки, екологично чисти храни, веган бургери и торти, продукти от кестени, оцет от бъз, смокиня, дренки, сок от арония, аранжиран с шоколад, клетъчна храна, медицинска козметика и много други, посочват организаторите. 

Посетителите ще могат да се включат в специална работилница, в която ще се приготвят различни ястия. Ще бъдат представени сектори за книги за здравето, бижута и козметика. Детски кът ще представя оздравителни практики, поднесени като игра и раздвижване, ще гостува и Спасителният център за диви животни и екипът му. 

По време на форума екип от Регионална здравна инспекция Стара Загора ще се включи с превантивни практики за алкохол, тютюнопушене и физическа активност. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация