Летният театър в Шумен ще бъде открит с два безплатни концерта на ансамбъл "Българе" 02 октомври, 2023

 Летният театър в Шумен ще бъде открит с два безплатни концерта на ансамбъл
Снимка: Община Шумен

Обновеният Летен театър в Шумен ще бъде открит тази вечер от 19:30 часа с концерт на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“.

Спектакълът под мотото „Това е България“ представя музикално-танцови картини, разкриващи богатството и красотата на музиката, песните и танците от седемте етнографски области на България – Родопите, Македония, Шоплука, Северна България, Добруджа, Странджа и Тракия. 

Входът за концерта е безплатен. Гражданите, които желаят да го посетят, могат да си осигурят пропуски от офиса на Туристическия информационен център, на бул. „Славянски“ №17 (вдясно от централния вход на сградата на Община Шумен). 

Заради големия интерес от страната на жителите на Шумен, ансамбъл „Българе“ ще изнесе втори безплатен концерт – на  3 октомври от 18.30 часа в Летния театър. Отново желаещите да го посетят,  могат да получат безплатни пропуски утре от 10.00 часа в Туристическия информационен център.

Приключва и ремонта на Младежкия дом в Шумен.  Реконструкцията на двата обекта  са част от инвестиционната програма на общината, на стойност над 5 млн. лв. Дейностите се реализират с безвъзмездни средства по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 година, с кредит от Фонда за градско развитие за Северна България и съфинансиране от страна на местната администрация.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация