Бургас организира спортен уикенд и келтски фестивал с игри 30 септември, 2023

Бургас организира спортен уикенд и келтски фестивал с игри
Снимка: Община Бургас

Над 200 състезатели от 12 бургаски клуба ще се включат в общинския спортен уикенд, който ще се проведе днес около експозиционния център "Флора" в Морската градина на Бургас.

Спортисти ще демонстрират своите умения по художествена гимнастика, джу джицу, карате, фехтовка, брейк, плажен тенис, спортни танци, американски футбол, тенис на корт и голф диск. Освен демонстрации, всички клубове ще презентират своята дейност. 

Участниците в спортния уикенд ще имат възможността да вземат автографи и се снимат за спомен с изявени бургаски спортисти.

На експозиционния център „Флора“ ще се проведе и първия в България Международен келтски фестивал "Celtic Spirit 2023". Ще бъдат демонстрирани интересните в цял свят келтски игри, провеждани по международните фестивали, като „Мързеливата пръчка /Lazy Stick”, „Царевична дупка/Cornhole и Рингс/Rings.

Снимка: Община Бургас

Успоредно със събитието ще се проведе и Детска работилница, където най-малките участници ще могат да рисуват келтските символи върху дърво, да направят за себе си амулети от глина, както и да оцветяват сцени от келтския бит.

В програмата ще се включат още формация за ирландски танци от София, която ще направи демонстрация на ирландски танци и групов танц, в който ще може да се включи и публиката. Сдружение „Келтска Трансилвания" от град Беклян в Румъния ще участва с два уъркшопа. Единият е за облеклото и въоръжението на келтските воини, а другият - за медицината в келтския свят. В края на събитието те ще направят възстановка и на битка между келтите и даките. 

Организатор на Международния келтски фестивал е Сдружението с нестопанска цел "Ценности“ – Бургас, а входът е свободен

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация